1. FUMIGACJA

Fumigacja (gazowanie) jest najskuteczniejszą formą zwalczania szkodników W przeważającej ilości zabieg przeprowadzany jest w obiektach:

  • Młynach
  • Silosach
  • Magazynach (pełnych jak i pustych).

Głównymi szkodnikami są owady pełzające i latające:

  • Wołek zbożowy
  • Mklik
  • Trojszyk
  • Rozkruszek

2. OZONOWANIE

Ozonowanie to najskuteczniejsza i ekologiczna metoda dezynfekcji, oczyszczania i odświeżania powietrza. Do zabiegu wykorzystywany jest ozon, gaz o silnych właściwościach utleniających i biobójczych.

Firma „FALCOR" wykonuje profesjonalne usługi dezynfekcji, oczyszczania i odświeżania powietrza metodą ozonowania generatorem o mocy 20g/h i wydajności wentylatora 18ó5m3/h. Dane o wydajności urządzenia mają podstawowe znaczenie przy ocenie skuteczności przeprowadzonego zabiegu. Ozonator nie tylko usuwa wszelkie nieprzyjemne zapachy tj. dym papierosowy, fetory i odory, ale również służy do eliminacji grzybów i ich przetrwalników, bakterii, wirusów, roztoczy. 

Polecany jest szczególnie alergikom, gdyż niszczy prawie wszystkie alergeny z otoczenia.

Swoją ofertę kierujemy do:

1) Biur, zakładów pracy, hoteli
ozonowanie kanałów* wentylacyjnych
dezynfekcja pokoi hotelowych

2) Domów, mieszkań

  • neutralizacja zapachów*
  • eliminacja grzybów, wirusów', pleśni
  • eliminacja alergenów

3) Samochodów* również typu cliłodni

  • eliminacja bakterii, nieprzyjemnych zapachów
  • odgrzybiania klimatyzacji od alergenów*,

A także do:

4) przedszkoli, gastronomii, Fitness dubów, SPA, siłowni, basenów. Ośrodków* Zdrowia itp.CENNIK

Przy założeniu że wysokość pomieszczeń wynosi: ok. 2,5in.koszt wykonania zabiegu wyniesie 90 zł za godzinę pracy urządzenia.

pom. Wys. ok.2,5m

przyład

pom. 20 m² x 2,5m

kubatura. 50m³   = 90zł   w czasie  1 godz.

pom. 40m²  x 2,5m

kubatura. 100m³ = 180zł w czasie  2 godz.

>60m²

Cena do negocjacji


Przy zleceniu o wartości większej niż dwieście zł. (netto) nie doliczamy kosztów dojazdu do klienta.
Warszawa 30zł
Okolice W-wy od centrum >40km 1,5 zł/1km.

W przypadku ozonowania pomieszczeń po powodzi, pożarze itp. czas wykonania skutecznego zabiegu mysi być wydłużony (cena negocjowana indywidualnie).
Do podanych cen należy doliczyć 23% VAT.

3. ANALIZA ZAGROŻEŃ

Wyeliminowanie ewentualnych zagrożeń jest najlepszym sposobem zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. HACCP jest systemem powszechnie wymaganym i stosowanym, zapewniającym odpowiednią jakość i bezpieczeństwo wytwarzanego produktu.

Zwalczanie szkodników jest jednym z najważniejszych elementów systemu HACCP, który zgodnie ze zmianą w Dyrektywie nr 852/2004 wszystkie przedsiębiorstwa produkujące żywność powinny wdrożyć w każdym z elementów produkcji od pozyskiwania surowca, do chwili przekazania gotowego produktu konsumentowi.

4. DERATYZACJA

Deratyzacja jest to zespół działań mających na celu zabezpieczenie obiektów przed gryzoniami, jak również całkowita ich eliminacja z chronionego obiektu poprzez stworzenie takich warunków, w których gryzonie nie będą przebywać.

Warunki takie można uzyskać poprzez ograniczenie gryzoniom dostępu do wody, pokarmu oraz miejsc dogodnych do zasiedlania. Do zabezpieczenia obiektów, a zarazem monitorowania i zwalczania gryzoni wykorzystujemy karmniki deratyzacyjne stosowane na terenie zewnętrznym oraz wszelkiego rodzaju chwytacze do wewnątrz. Stosowane przez nas środki zawierają substancje mumifikujące padłe osobniki oraz bitrex – substancję gorzką, chroniącą przed przypadkowym spożyciem przez człowieka.

5. DEZYNFEKCJA

Dezynfekcja to niszczenie drobnoustrojów chorobotwórczych i ich form przetrwalnikowych środkami fizycznymi i chemicznymi w celu zapobieżenia
zakażeniu.

Do odkażania stosujemy preparaty dezynfekcyjne nowej generacji niszczące wirusy, bakterie i grzyby. Nie powodują one reakcji alergicznych i ulegają biodegradacji. Każdy zabieg dezynfekcji powinien być poprzedzony dobrze wykonaną sanizacją, czyli umyciem, czyszczeniem i wietrzeniem pomieszczeń. Pozwala to na zmniejszenie zużycia środków stosowanych do zabiegu dezynfekcji, a tym samym ograniczeniu kosztów wykonania usługi.
Zabieg dezynfekcji można również połączyć z zabiegiem usuwania niepożądanych zapachów – dezodoryzacją.

6. KRETY – ZWALCZANIE

Kret, chociaż niewielki, jest bardzo uciążliwym i nieproszonym „gościem” w naszych ogrodach. Swoimi kopcami potrafi zrujnować każdy wypielęgnowany trawnik czy warzywniak. Proponujemy wysokospecjalistyczne usługi polegające na eliminacji problemu bez dokonywania dodatkowych szkód tj. nie rozkopywanie korytarzy w celu zakładania pułapek.

Stosujemy głównie metodę gazowania, która daje 100% skuteczność, przy zachowaniu pełnego bezpieczeństwa dla ludzi.

Orientacyjny koszt:

8 PLN/ od kopca, nie mniej niż 150,- (z dojazdem) przy większej ilości kopców (powyżej 20) – cena do negocjacji.

7. ODKOMARZANIE
Komary i meszki to bardzo uciążliwe owady, które potrafią zepsuć każde spotkanie w plenerze.

Proponujemy Państwu wykonanie zbiegu, który pozwoli pozbyć się tego problemu. Zabieg odkomarzania wykonujemy dwoma metodami tj. metodą oprysku z użyciem opryskiwacza spalinowego oraz metodą zamgławiania przy użyciu wysokowydajnego zamgławiacza termicznego firmy IGEBA.

Zabiegi są bezpieczne dla ludzi i cechuje je bardzo wysoka skuteczność. Dodatkowo, dla bezpieczeństwa naszych dzieci oraz milusińskich zwierząt, proponujemy zabieg odkleszczania trawników i ogródków przydomowych.

8. DEZYNSEKCJA

Dezynsekcją nazywamy zwalczanie wszelkiego rodzaju owadów szkodliwych tj. prusaków karaluchów, much, komarów, pcheł, pluskiew itp. a także szkodników magazynowych żywności (mklików, wołków zbożowych, trojszyków) oraz roztoczy co nazywamy akaryzacją - stosowaną w hotelach, przedszkolach, ośrodkach wypoczynkowych i innych obiektach podobnego przeznaczenia. Najbezpieczniejszą metodą jest stosowanie pułapek lepnych wyposażonych w atraktant pokarmowy lub feromon wabiący określony gatunek owadów. Powszechnie stosowane są również na owady latające lampy owadobójcze, w których do wabienia wykorzystywane jest światło UV. Następną skuteczną, bezpieczną i wygodną metodą jest zastosowanie technologii żelowania. Preparaty są bezwonne i można je stosować bez potrzeby przerywania procesu produkcji oraz opuszczania obiektu przez personel i użytkowników.

Ostatecznością jest przeprowadzanie zabiegów dezynsekcji z wykorzystaniem środków do opryskiwania, opylania czy gazowania – dlatego należy pamiętać, że zapobieganie jest bezpieczniejsze, nieuciążliwe i bardziej ekonomiczne niż zwalczanie.

Skutecznie zwalczamy wszelkie niechciane owady:

  • Karaluchy
  • Prusaki
  • Mrówki ogrodowe
  • Mrówki Faraona
  • Pluskwy
  • Pchły
  • Komary
  • Muchy
  • Meszki
  • Rybiki cukrowe
  • Osy
  • Szerszenie

cookies

Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci Twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!